Skip to content

مقاله ها

وبلاگ ها

معرفی شهر ارومیه

ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی، کلانشهری خوش آب و هوا در دشتی بین کوه های مرزی ترکیه و ایران و دریاچه ارومیه قرار دارد. تپه های باستانی اطراف این شهر نشان از تمدنی باستانی دارد که به حدود 4000 سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. واژه ی ارومیه از ۲ بخش تشکیل شده است. اور یک واژه در زبان آشوری است به معنای شهر و میه به معنای آب. به این صورت باید بگوییم که ارومیه در زبان آشوری یک واژه ی مرکب است که به معنای شهر آب می باشد. نام دیگر این شهر چیچست بوده که به معنای سپیدی درخشان در زبان زرتشتی است.
ارومیه از گذشته به شهر رنگین کمان اقوام و ادیان الهی معروف شده‌ است. مردم ارومیه چه از نظر نژاد و زبان، چه دین و باور طیفی از اقوام مختلف را تشکیل می دهند. از کرد و آذری تا ارمنی و آشوری، مسلمان و مسیحی در کنار یکدیگر همزیستی زیبایی ساخته اند. با گذر از کوچه و خیابان های این شهر گویش های مختلفی از زبان های کردی، آذری، ارمنی و آرامی به گوش می رسد و در کنار صدای اذان صدای ناقوس کلیسا

طنین انداز روح انسانی میباشد. ارومیه یکی از خوش آب و هواترین شهرهای ایران است و پیشتر به عنوان یک باغ شهر در کشور مطرح بود، در سال‌های اخیر با برگزاری جشنواره‌های متعدد گل، به یکی از شهرهای مطرح در حوزه تنوع گل تبدیل شده‌ است. آذربایجان غربی به سرزمین باغ‌های انگور معروف است و ارومیه یکی از مراکز اصلی تولید و فراوری محصول انگور می‌باشد. علاوه بر بناهای تاریخی، جاذبه های طبیعی نیز در سراسر استان و اطراف شهر ارومیه مقصد بسیاری از گردشگران و طبیعت دوستان است. از آبشارها و غارهای طبیعی تا جنگل و آبگرم و چشمه های متعدد تا بناهای تاریخی، کلیسا ها و مساجد و کاخ پادشاهان پیشین، هرآنچه در ایران “سرزمین چهارفصل گنج های کهن” پیدا می شود همه را یکجا در ماد کوچک (آذربایجان در زمان مادها) می توان یافت.

ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی، کلانشهری خوش آب و هوا در دشتی بین کوه های مرزی ترکیه و ایران و دریاچه ارومیه قرار دارد. تپه های باستانی اطراف این شهر نشان از تمدنی باستانی دارد که به حدود 4000 سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. واژه ی ارومیه از ۲ بخش تشکیل شده است. اور یک واژه در زبان آشوری است به معنای شهر و میه به معنای آب. به این صورت باید بگوییم که ارومیه در زبان آشوری یک واژه ی مرکب است که به معنای شهر آب می باشد. نام دیگر این شهر چیچست بوده که به معنای سپیدی درخشان در زبان زرتشتی است.
ارومیه از گذشته به شهر رنگین کمان اقوام و ادیان الهی معروف شده‌ است. مردم ارومیه چه از نظر نژاد و زبان، چه دین و باور طیفی از اقوام مختلف را تشکیل می دهند. از کرد و آذری تا ارمنی و آشوری، مسلمان و مسیحی در کنار یکدیگر همزیستی زیبایی ساخته اند. با گذر از کوچه و خیابان های این شهر گویش های مختلفی از زبان های کردی، آذری، ارمنی و آرامی به گوش می رسد و در کنار صدای اذان صدای ناقوس کلیسا طنین انداز روح انسانی میباشد. ارومیه یکی از خوش آب و هواترین شهرهای ایران است و پیشتر به عنوان یک باغ شهر در کشور مطرح بود، در سال‌های اخیر با برگزاری جشنواره‌های متعدد گل، به یکی از شهرهای مطرح در حوزه تنوع گل تبدیل شده‌ است. آذربایجان غربی به سرزمین باغ‌های انگور معروف است و ارومیه یکی از مراکز اصلی تولید و فراوری محصول انگور می‌باشد. علاوه بر بناهای تاریخی، جاذبه های طبیعی نیز در سراسر استان و اطراف شهر ارومیه مقصد بسیاری از گردشگران و طبیعت دوستان است. از آبشارها و غارهای طبیعی تا جنگل و آبگرم و چشمه های متعدد تا بناهای تاریخی، کلیسا ها و مساجد و کاخ پادشاهان پیشین، هرآنچه در ایران “سرزمین چهارفصل گنج های کهن” پیدا می شود همه را یکجا در ماد کوچک (آذربایجان در زمان مادها) می توان یافت.

جاذبه های گردشگری ارومیه

دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه

مجموعه پارک ملی دریاچه ارومیه با جزایر و ۳۰ تالاب وابسته و اقماری آب شور و شیرین بزرگ‌ترین زیستگاه حیات وحش خاورمیانه بوده و یکی از مهم‌ترین ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران به‌شمار می‌رود. دریاچه ارومیه در ۲۱ کیلومتری شرق ارومیه، در شمال غرب ایران و در مرز دو استان آذربایجان غربی و شرقی قرار گرفته است.

دریاچه مارمیشو

دریاچه مارمیشو

این دریاچه نیلی زیبا در میان کوهستان های شهرستان ارومیه در 45 کیلومتری ارومیه و نزدیک به مرز ترکیه قرار دارد. جاده دسترسی به دریاچه مارمیشو خود به قدری زیبا و چشم نواز است که تا رسیدن به دریاچه هرگز احساس خستگی نمی کنید. این جاده در دره زیبایی واقع شده و از منظره کوهستانی بی نظیری برخوردار است.

دریاچه دالامپر

دریاچه دالامپر

دریاچه دالامپر از مقاصد طبیعت‌گردی و جاهای دیدنی استان آذربایجان غربی به حساب می‌آید که بر فراز کوهی با همین نام در جنوب غربی ارومیه و شمال غربی شهر اشنویه واقع شده است. کوه دالامپر حدود ۴۵ کیلومتر با ارومیه و ۳۵ کیلومتر با اشنویه فاصله دارد و در مرز بین سه کشور ایران، عراق و ترکیه قرار گرفته است.

کلیسای ننه مریم

کلیسای ننه مریم

کلیسای ننه‌مریم که با نام کلیسای حضرت مریم، سنت ماری و شرق‌ آشور نیز شناخته می‌شود، یکی از جاهای دیدنی ارومیه است. این کلیسا پس از کلیسای بیت لحم در فلسطین، دومین کلیسای قدیمی جهان به حساب می‌آید. ساختمان کلیسا هیچ‌گونه شباهتی به سایر کلیساها ندارد و بسیار ساده است و شاید همین سادگی باعث می‌شود تا معنویت در این کلیسا بیشتر حس شود. کلیسای ننه مریم یکی از آثار تاریخی آشوریان ارومیه است که در ۲۲ آبان ۱۳۹۲ هجری شمسی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

سه گنبد

سه گنبد

سه‌ گنبد از جاهای دیدنی ارومیه محسوب می‌شود که در سال ۵۸۰ هجری قمری در جنوب شرقی ارومیه ساخته شد. مهم‌ترین بخش‌ این اثر تاریخی، تزیینات سر در ورودی مقبره است که به‌صورت قطعات سنگ و گچ با نقوش هندسی و کتیبه به خط کوفی تزیین شده است. این بنا در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۱۴ هجری شمسی با شماره ثبت ۲۴۲ به‌‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

پیست اسکی خوشاکو

پیست اسکی خوشاکو

پیست اسکی خوشاکو یکی از بهترین نقاط ایران برای تفریحات هیجان‌انگیز زمستانی است. این پیست که تنها پیست اسکی استان آذربایجان غربی و از اماکن دیدنی ارومیه محسوب می‌شود، با چشم‌اندازهای عالی، کوه‌هایی با شیب مناسب و امکانات کافی، ماجراجویان زیادی را در فصل زمستان به‌ سمت خود جذب می‌کند. پیست اسکی خوشاکو در ۳۰ کیلومتری غرب ارومیه در استان آذربایجان غربی قرار دارد.

آبشار سوله دوکل

آبشار سوله دوکل

آبشار سوله دوکل از زیباترین و پرآب‌ترین آبشارهای ایران و یکی از اماکن دیدنی ارومیه است که در منطقه کوهستانی دالانپر یا دالامپر قرار دارد. این آبشار با زیبایی‌های طبیعی فراوان در منطقه‌ای بکر و نزدیک به مرز ایران و ترکیه واقع شده است و هر سال، طبیعت‌گردان و گردشگران بسیاری را به‌سمت خود می‌کشاند؛ آبشاری که با صدای مهیب و فضای مه‌آلود خود، هر بیینده‌ای را متحیر می‌کند.

بازار تاریخی ارومیه

بازار تاریخی ارومیه

بازار ارومیه یکی از معروف‌ترین اماکن دیدنی ارومیه است که در بافت قدیمی شهر قرار دارد. با توجه با اینکه مراکز خرید بسیاری در ارومیه مشغول به فعالیت هستند هنوز بیشتر افراد بازار ارومیه را برای خرید انتخاب می‌کنند که با معماری ساده، ارزش‌های تاریخی، معنوی و فرهنگی ارومیه را به نمایش می‌گذارد. بازار ارومیه که در دوره صفوی ساخته شد، در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۳۶۲ هجری شمسی با شماره ثبت ۱۶۳۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

سوغاتی های ارومیه

حلوای محلی

حلوای محلی

انواع حلواها به روش سنتی در ارومیه تهیه میشوند. حلوای هویج، از سوغاتی‌های محبوب ارومیه است. حلوای هویج از گردو، شیره انگور و هویج درست می‌شود. مردم ارومیه از حلوای هویج به‌عنوان خوراکی ویژه شب یلدا استفاده می‌کنند و تهیه این خوراکی در شب یلدا در سایر شهرهای استان آذربایجان غربی هم رواج دارد. حلوای گردو یکی دیگر از خوراکی‌های لذیذ ارومیه است. حلوای گردو به جهت داشتن گردو و شیره انگور طبیعی بسیار گرم دارد و به همین دلیل استفاده از آن در شب‌های سرد بسیار مرسوم است. شهرت و محبوبیت این حلوا به حدی است که علاوه بر مصرف این حلوا در ارومیه مقدار بسیاری از آن به دیگر نقاط ایران صادر می‌شود و به‌عنوان یک سوغات محبوب از شهر ارومیه مورد توجه بسیاری از مردم است.

انواع نقل های سنتی

انواع نقل های سنتی

نقل ارومیه یکی از معروف‌ترین سوغاتی های خوشمزه این شهر است و انتخاب اول توریست‌های عازم این شهر خوش آب و هوا با طبیعتی دل‌انگیز است. نقل‌هایی که در ارومیه تولید و عرضه می‌شوند، اندازه و طعم‌های گوناگونی داشته و شما می‌توانید نقل ارومیه را در بسته‌بندی‌های مختلف و ابعاد و رنگ گوناگون تهیه و به دوستان و آشنایان هدیه دهید. نقد بیدمشکی، نقل زعفرانی، نقل وانیلی، نقل گل محمدی و نقل پسته‌ای، از خوشمزه‌ترین نقل‌های ارومیه است. نقل‌های ارومیه را معمولاً با بادام و گردو و زنجبیل و هل و زعفران تولید و عرضه می‌کنند. نقل گزینه خوبی برای سوغات به مشکل‌پسندان خواهد بود.

انواع عرقیجات

انواع عرقیجات

استان آذربایجان غربی یکی از خوش آب و هوا ترین استان‌های ایران است که به‌دلیل مساعد بودن آب و هوای این منطقه گیاهان دارویی و کوهی زیادی در این منطقه پرورش داده می‌شود. از بسیاری از گیاهان دارویی و کوهی عرقیجات تهیه می‌شود که این عرق‌ها برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید و مؤثر است. از معروف‌ترین عرقیات ارومیه می‌توان به عرق بیدمشک و بادرنجبویه اشاره کرد.

سوجوق

سوجوق

سوغات محبوب دیگری از دیار ارومیه سوجوق نام دارد. سوجوق ترکیبی از شیره انگور و نشاسته و آب است. این مواد را ترکیب کرده تا خمیر شده و سپس خمیر را باز می‌کنند و داخل آن را از انواع مغز مثل مغز گردو و مغز بادام و پسته پر می‌کنند. به‌صورت لوله باریک درآمده و آن‌ها را برش زده و روی آن را با کنجد و پودر نارگیل، تزیین می‌کنند که ترکیبی خوشمزه و دوست‌داشتنی و وسوسه‌انگیز می‌دهد.